Jeugdhuis 't Stabhoe

Het JH under construction

Het is een feit het is een feit!

Dat Jh ‘t Stabhoe een nieuwe stek krijgt, we vroegen om een nieuwe ruimte die van ons zou zijn, en we hebben ze gekregen in de vorm van een jeugdcentrum, de redenen om te verhuizen waren vrij normaal dachten wij, zoals bvb het niet steeds moeten verplaatsen van een hele zaal vol met meubilair omdat we een fuif gaven. Zelfs een gewoon praatcafé volstond om een half uurtje met tafels en stoelen staan te schuiven. Ook kunnen we nu meer ons eigen laten gaan qua inrichting...

Wij krijgen een plaatsje in het nieuwe jeugdcentrum dat de gemeente Hoevenen met in het bijzonder de J.O.S.voor ons aan het maken is. We zitten er samen met nog een paar andere verengingen en gemeentediensten maar.. wij gaan opvallen!

Werk aan de winkel

We beginnen aan de werken in het weekend van twaalf oktober en hopen tegen begin december klaar te zijn. We starten echt van niks, we kregen de ruwbouw en de rest mochten wij creatievelingen zelf invullen.

Om enkele indrukken te krijgen van de ter ons beschikbare ruimte geef ik jullie al reeds een paar fotokes mee zodat jullie al een idee krijgen van de vorm van onze nieuwe stek.

Op de foto hiernaast zie je “onzen boven” waar achter de deur boven het secretariaat zal gaan komen. Het grote gat in de muur zal dienen voor onze doorsteekfrigo’s, de grootste deur is onze voordeur. Jaja da mag gezegd worden.

We hebben zelfs een terras waar we tijdens de zomer lekker op kunnen vertoeven. Het hele terras staat er niet op maar je kan hier zien hoe je er komt.

Zoals je kan zien hebben we veel te doen maar we gaan ervoor! We houden jullie zeker op de hoogte en ik zal vooral nog een paar updates geven met daarin fotokes als we het werk gedaan hebben en ook hoe en vooral wie het werk allemaal doet!

 

Kindje van den Tuut

De jeugd vraagt al jaren achter een jeugdcentrum. Wij hebben daar vanaf de oprichting van het jeugdhuis mee voor geijverd en de vraag mee ondersteund. Wie hierin vooral belangrijk was -en dit zeg ik zonder te overdrijven- is Tim Uten ofwel "den Tuut". Hij heeft zich hiervoor zeker ingezet! In het jeugdhuis als voorzitter en ook zeker in de jeugdraad. Zeggen dat dit jeugdcentrum een beetje "zijn kindje" is, zou niet meer dan normaal zijn!

Jeugd in 't oud mannekeslokaal

We zijn begonnen in de scouts lokalen rond april '95 en we hebben daar vertoefd tot het najaar van '96. Daarna zijn we 'verhuid' naar de zaal Witven. Laat het duidelijk wezen dat de gemeentezaal Witven wel degelijk een lapmiddel was. Een reden om nog harder te roepen dat er iets moet gebeuren. In die zaal zitten vooral ouderen. Wij hadden het daar als jongeren niet makkelijk om iets te organiseren. Vooral de manier waarop wij de zaal moeten opkuisen, grenst aan het bangelijke. Dat moet je gezien hebben om te geloven. Nu wij verhuizen zijn de oude van dagen terug zeven op zeven heer en meester in de zaal, awel ze mogen ze houden.

Jongerenwerking

Wist je dat wij ook fuiven organiseren voor jongeren onder de 16 jaar? Je vindt er meer over op onze eigen stek.
Kijk snel op Jongerenwerking 't Stabhoe!

Stay Up To Date

Newsletter

Ben jij een fuifbeest, wil je graag van alle fuiven op de hoogte blijven zodat je mee kan feesten? Schrijf je snel en gratis in!

Schrijf je nu in!

Contact Info

Jeugdhuis 't Stabhoe
Kerkstraat 89
2940 Hoevenen

T:
F: